Food Microbiology, Food Chemistry and Instrumental Analysis
Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Kimyası ve Enstrümental analizler
Genc ve Naturel produces innovative products from a variety of biomass substrates using advanced biotechnology techniques. Our company processes locally unused biomass resources and byproducts of various agricultural and food processes using various fermentation techniques to eliminate antinutrients and undesirable flavors, enrich them with macro and micronutrients, and achieve an attractive flavor balance. To this end, we have implemented and continue to implement verification processes based on food microbiology, biotechnology, and instrumental analysis in our laboratories. These processes require extensive expertise and knowledge. Both the company founders and the academic advisors they work with have extensive experience and academic knowledge in microbiology, biotechnology, and chemistry. We are ready to offer this rich resource to you. In addition to macrocomponent analyses of innovative foods and beverages, we can also conduct qualitative and quantitative analyses of functional components. Specifically, to enable you to make healthy and functional food claims, we create certain chemicals with proven functional properties in your product through fermentation and verify the presence of the resulting components. We also provide consulting services on how to increase these components upon request. Additionally, thanks to our experienced academic and engineering staff in Advanced Food Microbiology, we can collaborate on numerous projects in this field. These services include:
- - Isolation of vaccine cultures from any traditional food
- - Preparation of starter culture mixtures for fermented foods
- - Identification testing of selected starter cultures
- - Registration and registration of starter culture mixtures in international laboratories
- - Conducting starter culture patent studies
- - Conducting laboratory-scale fermentation experiments and optimizing fermentation conditions
- - Microbiological identifications, counts, and related tests
Genç ve Natürel çeşitli biyokütle substratlarından ileri biyoteknoloji teknikleri ile yenilikçi ürünler üretmektedir. Kuruluş olarak yerel olarak değerlendirilmeyen atıl biyokütle kaynakları ve çeşitli tarım ve gıda süreçlerinin yan ürünlerini farklı fermantasyon teknikleri ile işleyerek anti besinleri ve istenmeyen lezzetlerin elimine edilmesini, makro ve mikro besinlerce zenginleşmesini ve çekici lezzet dengesine ulaşmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bunun için laboratuvarlarımızda gıda mikrobiyolojisi, biyoteknoloji ve enstrümental analize dayalı doğrulama süreçlerini hayata geçirdik, geçiriyoruz. Bu süreçler geniş bir uzmanlık ve bilgi birikimi gerektirmektedir. Gerek şirket kurucularının gerekse birlikte çalıştıkları akademik danışmanların mikrobiyoloji, biyoteknoloji ve kimya alanında geniş bir deneyim ve akademik birikimi bulunmaktadır. Bu zengin kaynağı sizin kullanımınıza sunmaya hazırız. Yenilikçi yiyecek ve içeceklerin makro bileşen analizleri yanında fonksiyonel özelliklere sahip bileşenlerin kalitatif ve kantitatif analizlerini gerçekleştirebiliyoruz. Özellikle sağlıklı ve fonksiyonel gıda beyanları yapabilmeniz için fonksiyonel özellikleri kanıtlanmış belli başlı kimyasalların fermantasyon ile ürününüzde oluşmasını, oluşan bileşenin de ürün içinde olduğunun doğrulanmasını gerçekleştiriyoruz. Dilerseniz bu bileşenlerin nasıl artılabileceği konusunda danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bunun yanında İleri Gıda mikrobiyolojisi konusunda deneyimli akademik ve mühendis kadromuz sayesinde bu alanda birçok çalışmayı beraberce yapabiliriz. Bu hizmetler içinde olanları şu şekilde sıralayabiliriz;
- - Herhangi bir geleneksel gıdadan aşı kültürü izolasyonu
- - Fermente gıdalar için starter kültür karışımlarının hazırlanması
- - Belirlenen starter kültürlerin tanımlama testleri
- - Starter kültür karışımlarının uluslararası laboratuvarlarda kayıt altına alınması ve tevdi edilmesi
- - Starter kültür patent çalışmalarının gerçekleştirilmesi
- - Laboratuvar ölçeğinde fermantasyon denemelerinin gerçekleştirilmesi ve fermantasyon koşullarının optimizasyonu
- - Mikrobiyolojik tanımlamalar, sayımlar ve ilgili testler
Get in touch
İletişime geçin
Nutrition, microbiota and dietetics studies
Beslenme, mikrobiyota ve diyetetik çalışmaları
Genc ve Naturel aims to ensure that its innovative products provide health benefits, contain appropriate macronutrients in appropriate proportions, and contain beneficial bioactives and microorganisms. They pay particular attention to ensuring that the products they develop are microbiome-friendly and contain beneficial fermentation metabolites. To meet these requirements, the founders have collaborated with expert professors in various research projects and lectured at universities in this field. This expertise can be seen in our founders' CVs and published articles. We are ready to make this capacity available to you. We offer research, analysis, validation, and consulting services through our partner institutions and organizations in areas such as bioavailability, digestive system simulation, and DNA degradation studies in newly developed foods and beverages.
Genç ve Natürel yenilikçi ürünlerinin sağlık faydaları sağlamasını, uygun oranlarda makro besinler içermesinin yanında faydalı biyoaktifler ve mikroorganizmaları taşımasını da hedeflemektedir. Geliştirdikleri ürünlerin mikrobiyotaya uygun olmasına, faydalı fermantasyon metabolitleri içermesine özellikle dikkat etmektedir. Kurucular tüm bu gereklilikleri sağlamak için çeşitli araştırma projelerinde görev almış alanlarında uzman hocalar ile birlikte çalışmış ve bu alanda üniversitelerde dersler vermiştir. Bu birikimi kurucularımızın özgeçmişlerinden ve yayınlanmış makalelerinden görebilirsiniz. Bu kapasitemizi sizin kullanımınıza sunmaya hazırız. Yeni geliştirilecek yiyecek ve içeceklerde biyoyararlılık, sindirim sistemi simülasyonu, DNA yıkım çalışmaları gibi alanlarda beraber çalıştığımız ortak kurum ve kuruluşlar ile araştırma, analiz, doğrulama ve danışmanlık hizmetleri sunuyoruz.
Get in touch
İletişime geçin
Quality Assurance Systems, Food Safety and Food Product or Service Conformity Standards consultancy services
Kalite Güvence Sistemleri, Gıda Güvenliği ve Gıda Ürün veya Hizmet Uygunluk standartları danışmanlık hizmetleri
Genc ve Naturel aims to ensure that its innovative products meet all generally accepted food safety and quality standards. Our company's founding partners previously held management positions at compliance auditing firms that provide quality system certification, food safety, and product conformity certification. This wealth of experience is evident in our founders' CVs and published articles. We are ready to put this expertise to your use. Whether you're a food production company, a retailer delivering these products to consumers, or a restaurant operating in the food service sector, we provide consulting services for compliance with quality, food safety, and product conformity standards across all food processes. Furthermore, if you wish to offer your product in organized retail or restaurant chains, we offer consulting support for all aspects of product development, quality assurance, supplier compliance, and purchasing during this transition.
Genç ve Natürel yenilikçi ürünlerinin genel kabul görmüş tüm gıda güvenliği ve kalite standartları gerekliliklerini karşılamasını hedeflemektedir. Şirketimizin kurucu ortakları geçmiş kariyerlerinde kalite sistem belgelendirmesi, gıda güvenliği ve ürün uygunluk sertifikası yapan uygunluk denetim firmalarında yöneticilik yapmıştır. Bu zengin deneyimi kurucularımızın özgeçmişlerinden ve yayınlanmış makalelerinden siz de görebilirsiniz. Bu kapasitemizi sizin kullanımınıza sunmaya hazırız. İster gıda üretimi yapan bir işletme ya da bu ürünleri tüketiciye ulaştıran perakende olsun ister gıda servis sektörlerinde faaliyet gösteren bir restoran olsun; tüm gıda süreçlerinde kalite, gıda güvenliği ve ürün uygunluğu ile ilişkili standartlara uyum için danışmanlık hizmetleri vermekteyiz. Ayrıca bir ürününüzü organize perakende veya restoran zincirlerinde sunmak isterseniz bu geçişte size her türlü ürün geliştirme, kalite güvence ve tedarikçi uygunluğu ve satın alma konularında danışmanlık desteği sunuyoruz.
Get in touch
İletişime geçin
Sustainability Standards and reporting
Sürdürülebilirlik Standartları ve raporlamaları
Genc ve Naturel prioritizes ensuring its innovative products comply with all sustainability criteria. Therefore, it boasts a deep knowledge base and a broad social network in this field. Its founders possess both academic and industrial experience in sustainability. This expertise can be seen in their CVs and published articles. We are ready to put this capacity to your use. We provide training and consulting services based on accepted sustainability standards across the food value chain. We can conduct life cycle assessments (LCA) for all your processes, from door-to-door to cradle-to-grave. We also offer sustainability standard calculation, verification, and consulting services for the food industry, including product carbon footprint, product water footprint, product exergy calculations, and scope 1 and 2 carbon inventory calculations.
Genç ve Natürel yenilikçi ürünlerinin tüm sürdürülebilirlik kriterlerine uyumlu olmasını esas alır. Bu nedenle bu alanda derin bir bilgi birikimi yanında geniş sosyal çevreye sahiptir. Kurucularının sürdürülebilirlik konusunda hem akademik hem de endüstriyel deneyimi vardır. Bu birikimi kurucularımızın özgeçmişlerinden ve yayınlanmış makalelerinden siz de görebilirsiniz. Bu kapasitemizi sizin kullanımınıza sunmaya hazırız. Gıda değer zinciri içinde kabul görmüş sürdürülebilirlik standartlarında eğitim ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz. İster kapıdan kapıya ister beşikten mezara olsun tüm süreçlerinizde yaşam döngü analizi (LCA) gerçekleştirebiliriz. Bunun yanında ürün karbon ayak izi, ürün su ayak izi, ürün ekzerji hesaplamaları, kapsam 1 ve 2 karbon envanteri hesaplamaları gibi gıda sektörüne yönelik sürdürülebilirlik standart hesaplama, doğrulama ve danışmanlık hizmetleri sunuyoruz.
Get in touch
İletişime geçin
Regulatory compliance research services
Mevzuat uyumluluğu araştırma hizmetleri
Genc ve Naturel prioritizes ensuring that its innovative products comply with the applicable legislation of the target country. We have gained the necessary knowledge in this field, particularly through collaboration with experienced experts in EU project preparation. We are ready to put this capacity to your use. We provide consulting services on the compliance of newly developed food and beverages with both national and EU legislation. Furthermore, we offer scientific research services on the compliance of innovative food and beverage products with EFSA directives regarding existing and/or potential risks associated with the food value chain, and we organize meetings with experts.
Genç ve Natürel yenilikçi ürünlerinin hedef ülkenin geçerli mevzuatlarına uyumlu olmasını esas alır. Bu alanda özellikle AB proje hazırlık aşamalarında deneyimli uzmanlar ile işbirlikleri yaparak uygun bilgi birikimine sahip olmuştur. Bu kapasitemizi sizin kullanımınıza sunmaya hazırız. Yeni geliştirilen yiyecek ve içeceklerin gerek ulusal gerekse AB mevzuatı ile uyumu hakkında danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Bunun yanında yenilikçi yiyecek ve içecek ürünlerinin, gıda değer zinciriyle ilişkili mevcut ve/veya olası riskleri konusunda EFSA direktiflerine uygunluğu konusunda bilimsel araştırma hizmetleri sunuyoruz, uzmanlar ile buluşmanızı organize ediyoruz.
Get in touch
İletişime geçin
Biotechnology applications
Biyoteknoloji uygulamaları
Genc ve Naturel produces its innovative products from various biomass substrates using advanced biotechnology techniques. Its entire production and research processes are based on designing, producing, and marketing innovative products using various fermentation techniques in various environments. As an organization, we possess the research and production capabilities in both solid culture and liquid culture fermentation environments. With our experienced academic staff, we are ready to provide technical support at all stages of development, from concept development to pilot scale, in many areas of biotechnology.
Genç ve Natürel yenilikçi ürünlerini farklı biyokütle substratlarından ileri biyoteknoloji teknikleri ile üretmektedir. Tüm üretim ve araştırma süreçlerini farklı ortamlarda farklı fermentasyon teknikleri kullanarak yenilikçi ürün tasarlama, üretme ve piyasaya sunma üzerine kurmuştur. Kuruluş olarak katı kültür ve sıvı kültür fermantasyon ortamlarında araştırma ve üretim kabiliyetine ve kapasitesine sahibiz. Deneyimli akademik kadromuz ile biyoteknolojinin birçok alanında konsept oluşturmadan pilot ölçeğe kadar tüm hazırlık seviyelerinde teknik destek vermeye hazırız.
Get in touch
İletişime geçin
Precision and Traditional Fermentation Techniques
Hassas (Precision) ve Geleneksel (Traditional) Fermantasyon Teknikleri
If you're interested in developing and producing products using fermentation, please contact us directly. Whether using solid-state fermentation or submerged fermentation, we offer support in all stages of fermentation, from the establishment, development, optimization, and conversion of mold, yeast, bacteria, or their symbioses to the final product.
Fermantasyon ile ürün geliştirmek ve üretmek istiyorsanız doğrudan bizi arayabilirsiniz. Gerek katı kültür (solid state fermentation) gerekse sıvı kültür (submerged fermentation) olsun her türlü fermentasyonda, küf , maya, bakteri veya simbiyozlarında fermantasyon sürecinin kurulması, geliştirilmesi, optimizasyonu ve ürüne dönüştürülmesi aşamalarında destek veriyoruz.
Get in touch
İletişime geçin
Starter Culture Studies
Starter Kültür Çalışmaları
We provide support for the isolation and production of starter cultures from our collection of isolated cultures from different local fermented foods and beverages or from a traditional fermented food that you want to produce with stater culture, and bring it to the pilot stage at TRL 6 level.
Farklı yerel fermente yiyecek ve içeceklerden izole edilmiş kültür koleksiyonumuzdan veya sizin stater kültür ile üretmek istediğiniz geleneksel bir fermente gıdadan starter kültür izolasyonu ve üretimi desteği veriyor, TRL 6 seviyesinde pilot aşamaya kadar getiriyoruz.
Get in touch
İletişime geçin
Innovative action studies on alternative protein synthesis and scaling
Alternatif protein sentez ve ölçeklendirme yenilikçi eylem çalışmaları
We're working on alternative protein production from various plant sources or mold mycelia. We're quite proficient in this area, and we've even participated in EU projects thanks to this capacity. We're ready to share our experience with anyone interested in working in this field.
Farklı bitkisel kaynaklardan veya küf misellerinden alternatif protein üretimi çalışmaları yapıyoruz. Bu konuda oldukça yeterliyiz, hatta AB projelerine bu kapasitemiz sayesinde dahil olduk. Bu alanda çalışmak isteyen herkese deneyimlerimizi aktarmaya hazırız.
Get in touch
İletişime geçin
Studies on creating umami, kokumi and new taste characteristics
Umami, kokumi ve yeni lezzet karakteristikleri oluşturma çalışmaları
We use koji and various substrates to produce additives rich in umami and kokumi. We provide pure koji cultures or pure Monascus cultures and provide training.
Koji ile farklı substratlar kullanarak umami ve kokumi bakımından zengin katkılar üretiyoruz. Saf koji kültürü veya saf Monascus kültürü sağlıyor, eğitimlerini veriyoruz.
Get in touch
İletişime geçin
Project Management services
Proje Yönetimi hizmetleri
We provide support at all stages of designing and producing a food product, from concept to launch.
Bir gıda ürününün tasarlanması ve üretilmesinde konseptten lansmana kadar tüm aşamalarda destek veriyoruz.
Get in touch
İletişime geçin
Culinary arts
Mutfak sanatları
By carrying out creative design applications with expert chefs, we create new products and flavor pairings, create menus, and prepare sensory evaluation scales.
Uzman şefler ile yaratıcı tasarım uygulamaları gerçekleştirerek yeni ürünler ve lezzet eşleşmeleri yapıyor, menüler oluşturuyor, duyusal değerlendirme ölçekleri hazırlıyoruz.
Get in touch
İletişime geçin
Living Labs and Co-Creation Services
Yaşayan Laboratuvarlar (Living Labs ) ve Birlikte Yaratım (Co-Creation) Hizmetleri
At our GVD café, we introduce your new product to customers and incorporate feedback into the product, increasing customer acceptance. With Co-Creation, we connect consumers with the product idea from the very beginning of the design process (creating the product concept), and with Living Lab, we complete prototype testing or final validation before launch.
GVD kafemizde yeni ürününüzü müşteri ile buluşturuyor ve alınan geri beslemeleri ürüne ekleyerek ürün müşteri kabulünü artırıyoruz. Co-Creation ile tasarımın en başından itibaren (ürün konsepti oluştururken) tüketici ile ürün fikrini buluşturuyor, living lab ile prototip testi veya piyasaya sürüm öncesi son validasyon süreçlerini tamamlıyoruz.
Get in touch
İletişime geçin
Gastronomy science and cultural culinary heritage studies
Gastronomi bilimi ve kültürel mutfak mirası çalışmaları
We support you in designing and producing innovative functional foods, beverages and nutritional supplements by integrating traditional culinary culture.
Geleneksel mutfak kültürünü bütünleştirerek yenilikçi fonksiyonel yiyecekler, içecekler ve besin takviyeleri tasarlayıp üretmenize destek oluyoruz.
Get in touch
İletişime geçin